Sommergjestene Dro Ikke

Det er ikke ok å utnytte gjestfriheten når man drar på besøk til andre. En venninne mener bestemt at gjester ikke skal bli lengre enn fisk i kjøleskap. Nemlig tre dager. Jeg er stort sett enig i den uttalelsen. Men i dette tilfellet, er jeeg glad de ble.

I sommer flyttet det inn et bifolk i en av de gamle kubene mine. I starten var jeg litt usikker på om jeg syntes det var greit. Til tross fra hva enkelte sier, så er det en del jobb med bier. De skal sees til og da er det på med drakta, sjekke at Helten kan passe på ungene, dra med seg utstyret og deretter starte jobben med å titte.

Det er riktignok ikke masse jobb hele tiden. Men da biene ikke trenger tilsyn, så er det vasking av kuber, vedlikehold av rammer og alt annet som skal ned i kuben. Det er tross alt husdyr og da må utstyret være i god stand.

Desidert den fineste lyden i hele verden!

Men tilbake til gjestene mine. Jeg solgte biene og utstyret da jeg fikk gutt nummer tre på tre år. Da ble det for mye å ha ti kuber ved siden av jobb og barn. I tillegg skulle jeg se mannen litt også. Men barna klarer seg selv bedre og bedre, så nå er kanskje tiden for å starte opp igjen kommet.

Først skal jeg innvintre dem ved å prøve å få de opp i en annen kube som er litt mer egnet enn en som står på en haug med andre kuber. Deretter må jeg behandle de med oksalsyre og gi de nok sukkervann til å gå i dvale hele vinteren.

Veldig spent på om de lar meg bytte kube på dem altså. Det er i grunn “make it, or brake it” for meg det.

Ønsk meg lykke til, så satser vi på at dette går bra 🙂