Ut på tur, aldri sur

Gutta på henholdsvis tre og fem imponerte stort med å gå to timer i skogen i helgen. Kun avbrutt av en liten pause med saft og vafler. 

I helgen var jeg og de to eldste på tur i skogen med en venninne av meg, som er så nær at vi kaller henne tante. Hun viste oss en runde i Nes sine dype skoger. Alt var likt, så det var et under at hun fant frem. Skogen hadde nemlig blitt hogd siden sist hun var der.

Jeg hadde i grunn veldig liten tro på at gutta kom til å gjennomføre dette uten myyyye sutring. Og vi har aldri gått så lang tur før, da det alltid har vært en som er mindre å ta vare på. Vi gikk riktignok litt da minstemann var liten nok til å bli bært. Men “minsten” på to år har blitt 18kg, så å bære han i to timer, utgår med høye kneløft. Kanskje når det blir mer sommer i været og vi slipper å ha på så mange lag med tøy. Vi får se..

Godt å ha med en som kan sykepleie

Uansett, gutta gjennomførte turen nesten fritt for sutring. Det må jo være lov å være litt lei seg da man sklir på en stein og lander med magen på en annen stein. Heldigvis jobber tante Lena på sykehjem og sjekket magen, før vi gikk videre. Har aldri tenkt på å gjøre det selv. Jeg er vel en litt mer “Opp å stå og rusle på” type.

Tante Lena og gutta på tur over ‘farlig norsk hengebru’

Men, gutta løp frem og tilbake på hele turen og syns det var kjempegøy. Selv om de ble slitne og var tydelige på at de gjerne ville snu og gå tilbake til bilen flere ganger. Men ingen sutring. De ville riktignok bli bært over myr og gjørme på slutten. Særlig etter at skoen til eldste ble sittende fast. Litt ekkelt var det med ‘skvisj i skoen’ men alternativet var å bli igjen i skogen, så han ville gjerne hjem å få på tørre sokker.

Alt for mye energi til overs

Vel fremme til bilen trodde jeg guttene var døden nær, men neida. Da ville de på lekeplassen. Jaha, tenkte jeg og kjørte dit. Der var vi en god time, før jeg selv kapitulerte og ville hjem.

Der fikk jeg passet mitt påskrevet! Det endte tross alt med at det var gutta, og ikke jeg som holdt humøret oppe på tur. Fine gutta!