Hønebeskyttelse

Deilig vår og fint vær er stadig vekk et faktum. Og det betyr: Tiden der vi trenger hønebeskyttelse har kommet.

Selv om vi har verdens hyggeligste haner, så starter kjønnsdriften dems i god tid før hønene er klare. Litt sånn som hos mennesker der, altså.

Derfor skiller vi av høner og haner inne i hønsehuset. Hønene får den delen som har inngjerdet område med tak og hanene får den delen som leder ut mot friheten (60 mål tomt). Så jeg håper Mattilsynet avlyser fugleinfluensa, så det blir lett for oss å holde de adskilt. 

Hvis fugleinfluensa gjelder, så får vi bare bære hanene over i luftegården. Litt ekstra mas, men det får man tåle så lenge det bidrar til god dyrevelferd.

Kan vi lære hønene “sitt”?

Vi har drevet med aktiv trening på innkalling, der vi bruker mais og “tupp tupp tupp” og som hundedame og tidligere hundetrener så er det like før jeg lærer hønene flere triks. Men “tuppingen” fungerer så bra! De kommer løpende til døra med en gang de hører at vi kommer. Det er riktignok en del som blir litt lange i maska når de oppdager at vi ikke har noe godsaker. Men det får gå greit.

Nå er delingen inne i hønsehuset gjort og noen heldige haner fikk bli med inn til hønene. Så håper jeg hønene er greie med dem.

Tags: