Fredagskveld full av spenning

Askepott og trollet

Jeg lovet englebarn2 at i dag skulle vi ha boller. Men vi rakk aldri å lage bollene. Og selvfølgelig kom han på der da vi spiste kveldsmat .. Klokka nærmet seg faretruende 19:00 og av en eller annen grunn, så fungerer det som når klokka bir 24:00 for Askepott. Bare at min får oppførselen til et troll. 

Så da var det bare å hive sammen en bolledeig og håpe at denne enorme og høyst graverende feilen ble tilgitt.

Bolledeic hacket med sammalt mel.  Oppskrift fra Tine.no 

Klokken ble litt over 21:30 før jeg våknet igjen. For selvfølgelig sovnet jeg da jeg la barna. Og først da fikk jeg tid til å lage bolledeig. Den skal først heve en time, bakes ut, heve til dobbel størrelse og så stekes. To brett blir det ut av oppskriften.

Så klokka var 00:30 før jeg var ferdig. Orket ihvertfall ikke å vente til de ble kalde nok til å legge i pose! Så under kjøkkenhåndkle og krysset fingrene for at det skulle gå greit. At de ikke ble for tørre.

Skrytebilde av ferdig utbakte boller før heving

Tine.no har verdens beste bolleoppskrift! Ihvertfall når jeg lager dem. I all beskjedenhet, selvfølgelig.