Bygge Hønsehus – Del 1

Når viljen er større enn gjennomføringen, skal det er del til før hønsehuset er ferdig bygget. Årsaken: syke barn uka før påske.

Helten fikser hønsehus

Planen var å bygge hønsehus uken før påske og ta finpussen gjennom påsken, så det sto helt ferdig til kyllingene, av rasen Plymouth Rock, skal hentes på genbanken Hvam videregående skole. To dagers varsel skulle hun prøve å gi oss. Akkurat passe med tid til å omrokkere på planer for denne småbarnsfamilien.

Vi gleder oss veldig til å få kyllinger. Ikke minst egg. Når de starter med det. Men for at de skal gjøre det, trenger de altså et hønsehus.

Steg for steg forklaring vil komme. Men dette er bare et innlegg i hvor mange humper i veien som kan oppstå.

Først har vi studert alle mulige slags hønsehus og kommet frem til at vi ønsker oss ett som er opp fra bakken, med tilgang til redene utenifra og full åpning for lettest mulig rengjøring.

Jeg hadde ett bilde i hodet. Og Helten min et annet. Tydeligvis. Vi tegnet og forklarte og kom til slutt frem til en felles forståelse.

Rett før byggingen så spurte Helten om hvor stort det skulle være. Jo, 15 høner og to stk pr kvadratmeter.

What??

Helten synes nok at det var i største laget. Særlig etter at han googlet kravene for økologisk drift. Men jeg argumenterte godt og det blir svært. Fornøyd med det!

Så nå er fire stolper banket ned i bakken og to bærebjelker på plass. Det er tross alt tre dager igjen av påskeferien og vi får hele to dagers varsel.

Detta klarer vi! .. på ett vis eller et annet ..

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *