Neste måned kommer kyllingene!

Vi klinte til med 30 kyllinger med en gang. Vi liker egg! Siden vi trenger rundt 15 høner og de kommer usortert, så ble det 30 for å sikre at vi er i nærheten av 30.

Hva vi skal gjøre med hanene? Vi sparer vel en og annen, men planen er å spise de. Vi har fått noen tips fra naboene som er kokker. Altså, la med presisere .. disse naboene bor en mil unna. På en helt annen postkode .. men her ute er det som naboer og regne. Omtrent.

Uansett. Vi kaster ikke det som kan spises. Vi tenker nok på marinering og grillings, coq au vin eller hønsefrikasse. Det gjenstår å se om resten av husttanden ønsker å spise noe som ikke er i nærheten av en militærtallerken.

Rasen jeg har valgt meg er Plymouth Rock. Mest fordi de er gode på både kjøtt og egg. Det hjelper at de er veldig fine. Det hadde vært gøy med fargede egg også. Men vi starter her i første omgang.

En staselig frøken. Bilde fra Myanimals.com

Wikipedia skriver at Plymouth Rock er en tung hønserase som stammer fra USA, og den har fått en klippe oppkalt etter seg rett utenfor byen Plymouth. Plymouth rock ble stilt ut så tidlig som i 1869, første gang i Massachusetts. De er gode eggleggere, og kyllingene er hurtigvoksende og utmerket som slaktedyr.

Så da gjenstår det å se. Kanskje vi får til dette skikkelig bra.