Sommerferien er bestilt!

Alle hjerter gleder seg, vi har planlagt ferien et halvt år i forveien og DanCenter har levert med både hytte og informasjon jeg ikke visste fra før. Etter 37 år med sommerhus i området ..

I skrivende stund ingen reklame. Bare fornøyd kunde.

Det er tydeligvis ikke så lett å få med seg alt. Selv om man har vært et sted minst 30 ganger. Det er vel kanskje derfor det er noe som heter “turist i egen by”.

Det ble vanvittig mange eiere på huset til Oldemor og Oldefar som hadde syv barn. Huset ligger ved Ramsjord i Lyngdal, litt vest for Lindesnes. Også kjent som Rundebakkene, fordi bakkene var så runde. Selvfølgelig. Eller, verdens vakreste perle, om min stemme får veie inn.

Det er lite som roper sommerstemning, for meg, som et hvitt hus med sjøutsikt, en liten tur på stien ned til bukta, Rossvika, ved båten og en båttur unna nærbutikken som ligger i Korshamn.

I god tid, eller i siste liten?

Naboen leier ut et par hytter like ved gjennom DanCenter og siden jeg savner stedet max, ble sommerferien booket. I god tid. Og godt var det. For det var bare en uke ledig igjen. I skrivende stund så er denne hytta leid ut i 17 uker allerede. Og med tanke på hvordan den norske sommeren er, så er det langt flere uker enn det er sommer!

Litt synd var det at hytta ikke var ledig siste helgen i juli, for da bruker det å være basar på Sælør. Eller Sæli om du vil ha det på hvordan det omtales av lokale.

Omtrent her stopper min lokalkunnskap.

Og da var det utrolig gøy å lese at DanCenter imponerte med litt ekstra informasjon om hva vi kan finne på om det skulle regne hele uka vi er der. For det har skjedd at Skagerrakkysten har bydd på mye dårlig vær, uker i strekk. Men det husker ikke jeg. Jeg husker rabarbraslang, markjordbær på strå og lange sommerdager med iskaldt bad i Ramsjord.

Jeg gleder meg!