Ulcerøs colitt. Hva er det?

For til tross for at jeg var hos en lege på Ahus et kvarters tid, så kan jeg ikke si at jeg ble svært mye klokere. Så her kommer noe av det jeg har samlet sammen av det jeg fant nyttig i min søken etter h a ulcerøs colitt er.

Det første jeg sjekket ut var om kosthold kan ha noe å si. Legen sa nei. Internett sa ja. Og i mitt hode så er det ganske logisk at det jeg putter i meg, og som skal gjennom tarmen, påvirker tarmen. Jeg fyller ikke bensin på dieselmotor heller, så hvorfor skal ikke kroppen klage på dårlig kosthold. Og her er det kroppen som bestemmer hva dårlig kosthold er. For det kan visstnok være forskjellig fra person til person. Bare for å gjøre der lett. FODMAP mat har jeg lest meg frem til at er bra. Et innlegg om der får komme senere, når jeg har lest meg mer opp på hva FODMAP er.

Deretter prøvde jeg å se om noen blogget om ulcerøs colitt. Det var det. Av varierende kvalitet. Og råd om hvordan man skulle bli frisk. Ikke alle rådene helt forenelig med hva jeg anser som sunt. Det er 15 år siden sist jeg tok en røyk og jeg hadde ikke tenkt til å starte med det igjen.

Under fant jeg en link fra Landsforeningen mot fordøyelsessykdommer som har mange informative filmer. Og film er digg. Ingenting er bedre enn å få info servert uten at man knapt trenger å tenke.

https://www.lmfnorge.no/Leve-med-sykdom/Media/Filmer