Lykke_SuperAina

Er Maslows behovspyramide lik stigen til lykke?

Her står jeg. På toppen av Maslows behovspyramide og strekker meg så lang jeg er. Jeg er offisielt på toppen av rotteracet. Nå kan jeg bare prestere mer, øke inntjeningen, kjøpe mer og dyrere ting – Repeat. Er jeg lykkeligere enn for 10 år siden? spurte damen i kassa. Nei. Det er jeg ikke!

Det var etter en tur på Nomaden i Oslo jeg ble spurt om dette. Et godt spørsmål. Og i grunn nettopp årsaken til at vi har bestemt oss for å planlegge et liv der vi ikke kan skryte av den flotte gården vår. Men vi kan skryte av at ungene våre hadde full tilgang til oss og fantastiske, unike opplevelser.

Lykke er en dyp glede eller følelsen av dette. Lykkebegrepet er brukt innen filosofi, religion og psykologi, men definisjonene, innholdet og forståelsen av fenomenet varierer. Ordet lykke kan også bety flaks, medgang eller heldig skjebne.

Wikipedia

Uvirkelig

Noe uvirkelig er det over hele idéen om å selge unna alt .. vel .. noen ting blir igjen i pappesker på loftet til familie. Jeg har gjennom flere år fått hele serien fra Villeroy & Boch, Grey Pearl, av mormor. Det forsvinner ikke. Ei heller fødselsplakatene av barna. Noen ting har sentimental verdi. Og det får være greit. Ellers er det en svakhet at jeg elsker kjøkkenting. Jeg har fancy Kenwood med kjøttkvern og pølsestapper. Mulig jeg selger kværna. Men Kenwooden blir nok med. Det værste nå er å rydde kjelleren for alle pappesker.

Hva er lykke for meg?

Uansett, lykke for meg er å kunne tilbringe tid med familien min. Tidligere har jeg alltid satt pris på jobb. Men nå kjennes det ganske meningsløst å fått seg barn, bare for å stue dem bort og dra på jobb for å tjene penger slik at jeg har råd til å stue dem bort å dra på jobb .. Det er selvfølgelig mye lettere å være på jobb. Det er jo der applausen er. Og til tross for at jeg har en super jobb, som jeg trives max i! Så er det allikevel noe ekstra å kunne være med barna altså ..

Jeg hørte på podcasten til On The Wind en historie / sagn om Wall Street mannen som gikk til fiskeren på ferie å Thailand og spurte «Hvorfor bruker du ikke nett?» Fiskeren svarte «Fordi jeg ikke trenger så mange fisk til familien min». Wall Street mannen «Jo men da kan du selge overskuddet og tjene mer penger» Fiskeren: «Og hva skal jeg med det?» Wall Street mannen: «Jo, da kan du ansette folk til å gjøre arbeidet ditt så du kan gjøre hva du vil. Være med familien. Dra på stranda. Gjøre det du liker» Fiskeren: «Jeg gjør jo det nå»

Og akkurat der er poenget mitt. Hvorfor skal jeg jobbe 8 til 16 i en mannsalder for å kunne ha råd til å være hjemme med barna, som helt sikkert har flyttet ut innen da. Kan jeg ikke bare gjøre en innsats og klare meg med mindre, slik at jeg får vært med barna i mens de fortsatt er små .. ? For meg er det lykke.

Utradisjonell og annerledes tanke

Det er vel en noe utradisjonell tanke, men etter å ha undersøkt litt så har jeg oppdaget at det er ‘ganske mange’ som drar til sjøs med barn. De har riktignok mye oftere et flertall av jenter. Hvilket jeg kan forstå at er noe lettere, enn en haug med gutter som drar hverandre opp. Men jeg ville ikke bytta spilloppmakerne mot noenting i hele verden!

Hva er lykke for deg?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *