jeanneau 51 SuperAina

Båter i sjøen 2018 til inspirasjon

Da fikk vi oss en inspirasjonstur til Tjuvholmen og Båter i Sjøen 2018. Første gang alene med Helten min siden vi fikk barn i 2015. Det var digg det! Og du verden så nyforelsket jeg ble i enkelte båter. Og for en service enkelte bød på! Jeg ble så innmari inspirert til å fortsette planleggingen til vår drømmehverdag!

Til tross for at det regnet katter og hunder på vei ned til Oslo, så var vi fast bestemt på at Båter i Sjøen skulle vi få med oss! Jeg hadde jobbet for Norges Birøkterlag på Matstreif fredagen og lørdagen, så da var det bare å rekke en titt på søndagen, etter at ungene var avlevert til mormor og moffa. Tanken på å passe på en toåring og en ettåring på brygga og samtidig prøve å få med seg noe som helst … ellers takk.

Ikke helt A4 seilbåtsfolk

Vi ser nok ikke ut som klassiske båtfolk der vi dukket opp i henholdsvis Fjällreven og Bergans turtøy. Klassisk seilbåtfolk har visst en Helly Hansen uniform. Så det får vi vel sette på ønskelista fremover .. Uansett, det var faktisk noen som valgte å ikke snakke noe særlig til oss. Men det er helt greit for meg. Jeg betaler ikke lønna til noen som ikke ønsker å yte service.

Jeg er forelsket!

Selv om det var katamaranen vi kom for, så tittet vi litt på enkeltskrogs seilbåter også. Og jeg ble veldig imponert av Jeannau 51 som er i klassen med walk about fra styredelen og rundt hele båten. Det er digg med små barn som slipper å skli da de skal klatre avgårde. Ikke minst for hund og katt også. Heitmann Marin AS imponerte også veldig i kunnskapen og servicenivået sitt. Det er veldig betryggende at de har et så stort kontaktnettverk over hele verden. For jeg har forstått at det vil alltid skje noe uforutsett på en seilbåt. Noe skal alltid repareres.

Så til det vi kom for, Lagoon

Vel, etter at jeg nesten måtte rives bort fra den så innmari nydelige Jeannau 51, så fant vi endelig Lagoon 42 / 39 utstilt fra Katamaran AS. Jeg forsto ikke helt greia, for jeg trodde det var Lagoon 40 de skulle stille ut, men Helten fortalte at det var Lagoon 39 de kom med. Jeg ble ihvertfall ikke veldig imponert. Syns den var veldig liten. Samtidig er det blodig urettferdig å sammenlikne en 51 fots enkeltskrog mot en 39 fots katamaran. Seilbåtenen øker en del i bredden for økt lengde. Men vi har funnet ut at vi skal ta en tur til Egersund for å se på en større katamaran der. Nemlig en Lagoon 450.

Til helga er det Cannes Yacthing Festival. Der skulle vi ha vært! Men det kan bli neste år.