Bøker_om_cruising_SuperAina

Shopping av litteratur på Nomaden

En fantastisk og solrik dag, på vei til et møte i Oscars gate for å planlegge NM i Honning 2018, gikk jeg forbi Nomaden. Jeg måtte jo titte innom, da jeg har fått et oppdrag av mannen å finne tynn lue til han når jeg føst er i hovedstaden. Jeg fant ingen lue, men for en service!

Når jeg først var der inne å tittet, så lurte jeg på om de hadde noen bøker om seiling. Etter et kjapt søk i databasen, viste damen meg tre forskjellige bøker. Og jeg var mer enn velkommen til å bla i dem før jeg eventuelt bestemte meg for kjøp. Wow, tenkte jeg. Det er service det! Vanligvis når jeg er på bokshopping, opplever jeg at det ikke er aktuelt å bøye permen for å titte inni engang.

Ja takk, begge deler i både pose og sekk!

Jeg klarte selvfølgelig ikke å bestemme meg for hvilken bok jeg likte best. De hadde tross alt tre forskjellige temaer! (Tross alt. Det er ikke så farlig hvem du prøver å overbeviste, bare du klarer å overbevise deg selv! :p ) Litt småtterier til de små håpefulle ble det også. Et magnetisk puslespill av verden, til å ha på kjøleskapet og magnetisk bingo. perfekt for spill på båt i bevegelse. …når jeg tenker etter, så har jeg i grunn bare kjøpt noe til eldstemann på 2,5 år… jaja, minsten får se på 🙂

Tilbake til bøkene, som jeg har tenkt til å gi til mannen. Først fant damen i butikken frem Sell up & Sail av Bill and Laurel Cooper. Den er skrevet i 2003 og boken jeg har kjøpt viser at det er femte opplag. Så noe vettugt må det da stå i den. Jeg er jo markedsdame og ganske senitiv for kjedelig lay out. Så denne boken skal bli en utfordring å komme gjennom. Veldig mye grått. Til og med de bildene som er brukt er stort sett grå. Bah! Jeg får unnskylde boken med at forfatteren er godt voksen og har gjort det vi trodde vi måtte gjøre – vente til ungene er store nok til at vi kan dra alene. Og Noge er et fantastisk land! Jeg har oppdaget at ungene kan bli med å få like god undervisning som om vi bodde fast på land. Fantastisk! Skriver mer om det en annen gang.

«With its glaciers and mountains, Spitsbergen is absolutely majestic» utdrag fra boken Fifty places to sail before you die.  

Den andre boka jeg ble vist fikk tankene mine til å gå til mannen min. Som jeg til det vanlige omtaler som Helten. Så jeg tror jeg skal fortsette med det, her også. Helten er like opptatt av å oppleve nye, spennende og lærerike ting som meg. Boka heter Fifty places to sail before you die av  Chris Santella. Han har skrevet en bok om Fifty places to play golf before you die også, så jeg føler at jeg tar med meg familien inn i de voksnes rekker. Men golf har fantisk blitt stuerent som allemannsaktivitet, så her imponerer jeg kun med fordommer. La oss hoppe over den biten.

Siste boka til slutt

Tredje boka damen på Nomaden viste meg er matnyttig for det første året ombord båten. Skrevet av Claire James med tittelen Sail for det Mediterranean er full av tips for å klargøre deg og båten (vi ikke har), for drømmecruiset i Middelhavet. Så alle tre bøkene vil jeg tro er gode bidragsytere til vår læringskurve. Gleder meg til å lese! Og til å fortelle om informasjonen er like bra i bøkene som jeg forventer meg