Konferanse – Økologisk Birøkt – Dag 1

I helga har jeg vært på konferanse med økologisk birøkt. Dette er et ledd i å bygge mitt drømmeliv. Og jeg har en femårs plan. Hurra!

Med blanke ark, te, vann, plomme, fargepenner og kursoversikt satt jeg klar til å lære alt hjernen kunne klare å prossessere. Det er noe helt fantastisk over å være på kurs. Spenningen og forventningen om alt jeg skal lære er en så innmari god følelse. Nå er jeg av typen som elsker å lære nye ting da. Bare litt utålmodig på å vente til læringen setter seg i praksis. Men alle egenskaper kan ikke være suverene.

Først holdt Trude Kuskmoen en god introduksjon til økologisk birøkt. Det er gøy når foredragsholdere klarer å komme med mye relevant informasjon på tildelt tid, til tross for ivrige lyttere med mange spørsmål. Det er det foredraget jeg ser jeg har mest notater fra. Og det må jo bety at det kom mye god informasjon om hvordan det faktisk er med økologisk birøkt.

Markus Brun Hustad fra Oikos holdt to informative og motiverende foredrag om “Hvorfor økologisk?” og “Økouka 2017” Sisnevnte var som bensin på bålet for meg. Jeg elsker jo å sette igang prosjekter og mener bestemt at Akershus fylke burde ha et eget opplegg og ikke henge på Oslo. Drammen har jo et eget. Det ligger nærmere Oslo enn Feiring gjør. Så om de klarer det, burde grunnlovsbygda, Eidsvoll, være et yndet sted for Økouka 2017. Syns jeg. Jeg skal ihvertfall se om jeg får sådd noen frø om dette.

Tora Snorradottir, Kvalitetssjefen i Honningcentralen holdt et par foredrag om grunnlaget for økologisk drift og økologisk voks. Hun poengterte at det var viktig at birøktere faktisk vet hvor viktig jobb som gjøres av dem. Samt hadde gode innspill på hvor jeg kan finne verktøy. Verktøy er alltid bra! Veldig flott at viktigheten om voks ble presisert.

Eli Åsen i Norges Birøkterlag, snakket om økologisk pollen- og propolisproduksjon i et prøveprosjekt. Dette var også interessant. Særlig siden jeg har brukt propoliskremer i lang tid selv. Nyheten var at pollen kunne brukes til noe fornuftig. Det er gledelig.

Til slutt fortalte Åge Blomstadli om hvordan han hade lyktes med sin økologiske honning som han solgte privat. Det er utrolig motiverende å høre at folk lykkes med dette.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *