Kasjmirgeiter – Helt umulig?

Bildekreditering av Kasjmirgeiter - http://www.blinklondon.com/wp-content/uploads/2014/01/CASHMERE-GOATS.jpg

Eller er det kun for de spesielt innvidde å få tak i informasjonen?

Siden jeg har bestemt med for å bruke kasjmirgeiter som gressklipper på gården, har jeg naturlig nok søkt i massevis på hvordan jeg kan få til nettopp det. Det viser seg at det nesten er komplett umulig. En ting er at sau og geit ikke kan fraktes over fylkesgrenser. En annen ting er at Mattilsynet er helt tydelige på at jeg i grunn bare kunne glemme det. Og om det er sant eller ei, så har jeg tenkt til å ringe de igjen og håpe på at jeg kan få prate med en bittelitt mer livsglad person. Helt greit å ikke like jobben sin. Veldig ugreit å dele edder og galle ut til kunder.

Tilbake til kasjmirgeitene jeg ikke har. Og det er det som er poenget. Ikke har. Det finnes ingen oversikt over hvem som har kasjmirgeiter i Akershus. Ikke annet enn en artikkel fra Østlandet blad. Jeg har jo selvfølgelig skrevet til Kasjmirlaget. Har foreløpig ikke fått noe svar. Men nå er jeg ikke kjent for å gi meg med det første.

Gleden er allikevel stor når jeg til tid og annen kommer over gode blogger som beskriver det positive med geit. Eller kje om du vil. Ellen Wollen skriver inspirerende godt, noe jeg selv håper på å kunne etter litt trening. Ikke minst skrev hun om akkurat det jeg lurte på.

Men jeg tipper at mange spørsmål lar seg besvare når jeg melder meg inn i lokallaget til Norsk Sau og Geit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *